Black & White Photography

Daan Overkleeft Fotografie

Photography portfolio, art, color and black and white

ZeelandbrugDe Zeelandbrug (1965, aanvankelijk Oosterscheldebrug) is een verkeersbrug over de Oosterschelde met een totale lengte van 5022 meter. Hij verbindt Noord-Beveland met Schouwen-Duiveland, en zorgt aldus voor een kortere verbinding tussen de plaatsen Vlissingen, Middelburg, Goes aan de zuidelijke kant, en Zierikzee, Bruinisse en Rotterdam aan de noordelijke kant.

Art,Photografie,B&W,Black and white

WINDSCHERM CALANDKANAAL

M. STRUIJS (GEMEENTEWERKEN ROTTERDAM), 1983-1985, Neckarweg (Calandbrug), Rozenburg

Om de problemen met de wind rond de Calandbrug op te lossen was een windscherm noodzakelijk van 1750 meter lang, 25 meter hoog en voor 25 procent winddoorlatend. Uit een viertal modellen werd de, zeker esthetisch, meest optimale oplossing gekozen. In plaats van een geperforeerde wand zijn losse betonnen elementen toegepast. Het zuidscherm bestaat uit halfronde schijven met een diameter van 18 meter; in het middenscherm is dit teruggebracht tot 4 meter. Beide hebben een hoogte van 25 meter. Het noordscherm bestaat uit rechte betonplaten van 10 bij 10 meter.

van Nelle,Rotterdam, B&W,Art

van Nelle Fabriek, Rotterdam.  #1438

 

De voormalige Van Nellefabriek aan de Delfshavense Schie in Rotterdam geldt als het voornaamste industriƫle monument in Nederland. Dit is als zodanig ook wereldwijd erkend, toen het in juni 2014 tot UNESCO werelderfgoed werd verklaard. De voormalige fabriek van firma Van Nelle, ontworpen door Leendert van der Vlugt van het architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt in samenwerking met constructeur ir. J.G. Wiebenga, is een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen.

Analoog,B&W, Mamiya c220

Analoog negatief ongeveer 35 jaar oud, gefotografeerd op een lichtbak en bewerkt in Lightroom.

Scheveningen, Den Haag, Nederland
Scheveningen, Den Haag, Nederland
Under the boardwalk.

Long-exposure fotografie

Scheveningen

2017

 

Stilleven in zwart/wit

#2798

Middelkerke en Oostende

Belgie

2016

Steenwijkerwold

 

De nu hervormde kerk van Steenwijkerwold is oeroud. Al in 1368 richtten de dorpelingen zich tot de kerkelijke gezagsdragers van de Sint Clemensparochie in Steenwijk om op 'de heuvel bij Thije' een kapel te mogen stichten. Uiteindelijk verrees, na lang wachten, de Andreaskerk in 1400. In 1591, na de Reformatie, werden de katholieken eruit gejaagd en namen de protestanten bezit van de kerk.

Flaauwers haven, Schouwen-Duiveland, Zeeland.

t'Woud, Zuid-Holland.  #1215

#1762

Strand Ter Heide (Z-H)

2018-03-19

Copyright Ā©daanoverkleeft  All Rights Reserved